Forum Zewnętrzne Devortis
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 05, 2010, 04:53:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Nie bądź szczurem. Wyraź swoje zdanie!
15674 wiadomości w 827 wątkach, wysłane przez 1514 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Dervin
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Zewnętrzne Devortis
|-+  Fabularna strona krainy.
| |-+  Sesje - pomoc. (Moderatorzy: Kelair, Vouivret, Karsus, Ariz)
| | |-+  jak stworzyć kartę postaci
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: jak stworzyć kartę postaci  (Przeczytany 5164 razy)
Varthlokkurie
Urzędnik

« : Grudzień 30, 2008, 14:46:42 »

Każdą osobę, która dzisiaj bierze udział w pojedynku fabularnego proszę o spisanie karty postaci według ustalonych zasad:

Imię:
ID:
rasa:
klasa:
wiek postaci:
opancerzenie1:
broń2:
specjalizacja3: (max 2)
czary (tylko magowie)4: (max 10)
umiejętności 5: (max 5)
styl walki6: (max 2)

A teraz rada jak poprawnie wypełnić kartę postaci według moich zasad sesji Smiley

1. opancerzenie - wypisujemy opancerzenie podstawowe. Mogą to być zbroje płatowe materiałowe, skórzane, zbroje płytowe pełne. Elementy uzbrojenia.
Pamiętajmy o tym, że nie ma czegoś takiego jak "opancerzenie nie krępujące ruchów", albo "zbroja, która odbija wszystkie strzały". Od tego są umiejętności.
Jedyny delikatnie magiczny ekwipunek, który można posiadać może należeć do magów np: "szaty z udoskonaloną obroną przed bronią białą".
Jeśli zbroja ma mieć niezwykłe właściwości, to proszę mi napisać dlaczego takie ma. Np - "mithrilowa kolczuga, lżejsza od zwykłej stali, ale bardziej wytrzymała, jak to bywa przy mithrilu".
Nie dopuszczę do walki osoby z super magicznym i epickim sprzętem. Za to chętnie rozdam nagrody fabularne w postaci sprzętu magicznego, który będzie można sobie wpisać w dokumenty i używać go w późniejszych walkach.

2. broń  - podobnie jak opancerzenie. Dodam tylko, że kazda broń będzie miała swoje logiczne plusy i minusy np: duży ciężar młota bojowego, albo berdysza, za to zwiększone obrażenia i lepszy zasięg.

3. specjalizacja - czyli najlepszy kierunek rozwoju postaci. Może to być "walka sztyletami", "szermierka", "strzelectwo", "magia bojowa" itp. Tak jak w życiu kierunki szkół i zawodów Wink

4. czary - czary mogą być różne, ale od razu dodam, że bez przesady. Nie wpuszczę żadnej znaczącej obszarówki typu: armagedon, czy deszcz meteorytów. Ale owszem, będzie można je ode mnie dostać po ciekawej sesji Wink Dodam też, że wykorzystanie czaru w czasie sesji spoza listy może się źle skończyć dla postaci.

5. umiejętności - może to być np "wytrzymałość - postać lepiej znosi ciężary zbroi, dzięki czemu ciężki pancerz jej tak nie ogranicza", albo "cichy chód", "atak z wyskoku", "atak w odkryte", "czarowanie bez słów" itp. Oczywiście, bez przegięć, jak wcześniej. Chodzi o umiejętności, które często wykorzystuje Wasza postać, i które mogą się jej przydać przy wybranej klasie, rasie, opancerzeniu itp. Dzięki temu ograniczymy wpadki, że niektórzy potrafią wszystko, nawet chodzić po wodzie (wykluczam rusałki Wink ).

6. Styl walki - jednym słowem styl, z którego korzysta Wasza postać. Może być walka czysto techniczna, kiedy walczący unika ciosów cierpliwie czekając na najlepszą okazję, może być tak, że ktoś ciągle atakuje przeciwnika licząc, że któryś cios przejdzie. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni. Pozwoli to utrzymać spójność pojedynków.

To wszystko, dziękuję i liczę na poprawienie obecnych kart postaci zgodnie z powyższymi regułami Smiley
Kelair
Moderator

ID 404

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2008, 14:56:50 »

Mam pytania...

1. Zamieszczać tutaj te karty?
2. Przy umiejętnościach jest dopisek "tylko dla wojowników", a w tłumaczeniu tego punktu napisałaś, że:
Chodzi o umiejętności, które często wykorzystuje Wasza postać, i które mogą się jej przydać przy wybranej klasie, rasie, opancerzeniu itp. Dzięki temu ograniczymy wpadki, że niektórzy potrafią wszystko, nawet chodzić po wodzie (wykluczam rusałki Wink

Rozumiem, że dotyczy to wszystkich klas, prawda? Grin

Varthlokkurie
Urzędnik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2008, 15:02:39 »

aj tak, prawda, zaraz zmienię Wink
karty proszę wysyłać do mnie na pocztę.
Kelair
Moderator

ID 404

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2008, 15:37:47 »

Dobra, ja wysłałem już Cheesy Czekam na opinie: czy jest dobrze, czy jest źle, czy jest bardzo źle Grin

Varthlokkurie
Urzędnik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2008, 16:09:06 »

Gelare - karta przyjęta. Czekam na pozostałe karty od zgłoszonych graczy.
Rone Algeroe
Gliniany Golem

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2008, 20:48:23 »

Ja swoją także wysłałem, mam nadzieje że jest okey *Uśmiech dziki posłał patrząc się co by wyczytać to co powie*

Wielebny
Ogr
**

We are pagans and we don't die

« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2008, 14:46:08 »

Poszlu, jako ze dzisiaj walczymy

Fredrin w grze.

"Wróżda i Ategina to dwie pieśni mego życia"
Hatsuyuki
Ork
*

Mrr...

« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2008, 15:43:11 »

Wysłałam kartę postaci, zdaje się, że jakaś walka mnie czeka.

Varthlokkurie
Urzędnik

« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2008, 16:01:25 »

ktoś coś walczy dzisiaj? Proszę o info w takich wypadkach. Dzisiaj ponoć sylwestra Wink
Hatsuyuki
Ork
*

Mrr...

« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2008, 16:18:38 »

Wczoraj Igelian Isilven wyzwał Lalirę Narlos, Rinarien, i Fredrina.

Jeżeli to problem, przesuniemy na jutro.

Axsas
Ork
*

« Odpowiedz #10 : Grudzień 31, 2008, 16:33:02 »

Ja z Muszkinem i Lalirą

Varthlokkurie
Urzędnik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 31, 2008, 17:39:36 »

ja dzisiaj z okazji sylwestrowego imprezowania (czyt. wieczorne oglądanie filmów z synkiem) nie prowadzę walk. Najwcześniej jutro.
Hatsuyuki
Ork
*

Mrr...

« Odpowiedz #12 : Grudzień 31, 2008, 17:47:07 »

Dobrze się składa, bo naszemu adwersarzowi również pasuje późniejszy termin Smiley

Rone Algeroe
Gliniany Golem

« Odpowiedz #13 : Styczeń 01, 2009, 10:30:27 »

No właśnie wczoraj bym po prostu nie dał rady walczyć z dwoma osobami na raz lekko, chmmm... Nachlany?? xD

Axsas
Ork
*

« Odpowiedz #14 : Styczeń 01, 2009, 12:51:26 »

Muszkin zaliczony:) Z Imarem jako sędzia - remis

Rone Algeroe
Gliniany Golem

« Odpowiedz #15 : Styczeń 12, 2009, 22:52:04 »

Poprawiona karta została wysłana na każdego typu sesję, jeśli panienka księżna Yaszka ją doda do kolekcji będzie miło, jesli nie to i tak będzie miło lecz prosze powiedzieć co poprawić;P

Strony: [1] Do góry Drukuj 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.073 sekund z 20 zapytaniami.