Forum Zewnętrzne Devortis
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 05, 2010, 04:53:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Zapraszamy do gry www.devortis.com
15674 wiadomości w 827 wątkach, wysłane przez 1514 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Dervin
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Zewnętrzne Devortis
|-+  Gmach Redakcji Gazety.
| |-+  Od Czytelników.
| | |-+  Prośby i pomysły.
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Prośby i pomysły.  (Przeczytany 1334 razy)
Agg
Gazeciarz

296

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 20, 2010, 20:21:28 »

Dobra, ja z pomysłem.

Wydaje mi się, że mało osób czyta Devotkę. Jest część osób, które mają ją głęboko, jest też pewna ilość, która ją czyta, bo widzi wpis redaktora w karczmie. A co z tymi, którzy do karczmy nie wchodzą, a chętnie by zerknęli tylko nie wiedzą, że właśnie wyszedł nowy numer? Proponuję, aby ta ikonka gazetki jakoś się wyróżniała, przez pierwsze trzy dni nowej Devotki. Na przykład jak to jest z tymi plotkami.

"Zostałeś mimem bez głosu, taki symbol twego losu..."
Karsus
Gazeciarz

ID: 60

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 20, 2010, 21:40:24 »

Zgłaszałem tą sprawę kilkukrotnie. Widocznie jest kilka ważniejszych rzeczy. Niemniej popieram w 100%.

Atuan
Administrator

id: 4

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 20, 2010, 23:23:10 »

Przekazywałem wyżej. Jest jeszcze inna możliwość - po wydaniu danego numeru wysyłam wiadomość do:
a) wszystkich Graczy
b) wybranego grona Graczy

W przypadku drugiej opcji - najpierw należałoby zorientować się, kto chce czytać Devotkę i otrzymywać powiadomienie o nowym numerze. Trochę więcej z tym zabawy, bardziej czasochłonne rozwiązanie, ale jeśli uznacie je za lepsze - nie widzę problemu.

'Uciekam, więc jestem. A raczej uciekam, więc przy odrobinie szczęścia nadal będę.'

...z umiareM
Karsus
Gazeciarz

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 21, 2010, 11:14:01 »

No gdyby się dało wysłać do wszystkich wiadomość to byłoby extra. Bo w gruncie rzeczy najgorsze jest to, że nawet ludzie, którzy czytują gazetę często nie zdają sobie sprawy z tego, że jest już nowy numer. Opcja druga jest trudniejsza w wykonaniu i... gorsza. Musielibyśmy non stop uzupełniać listę i sprawdzać nowych graczy. Lepiej wysłać do wszystkich. Gazeta wychodzi raz na dwa tygodnie, więc nikomu skrzynki nie zapchamy. Smiley Bardzo dobra inicjatywa, Atu.

Agg
Gazeciarz

296

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 21, 2010, 14:20:21 »

Miałem na myśli inne wyróżnienie nowego numeru, ale to też jest niezłe.

Ariz
Mistrz Gry

ID:780

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 21, 2010, 23:59:16 »

A gdyby tak dodać w opcjach konta otrzymywanie informatora o nowym numerze devotki? Chcesz otrzymywać wiadomość to zaznaczasz, nie chcesz to zostawiasz tę opcje w spokoju i bawisz się dalej. 

Przelewam myśli na papier
Atuan
Administrator

id: 4

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 22, 2010, 07:54:18 »

Słuszna uwaga. Też o tym myślałem, nie mniej jednak staram się przedstawiać pomysły, których realizacja zajmie Tya jak najmniejszą ilość czasu. W tym przypadku (wysyłanie masowych wiadomości) nawet nic nie musi robić.
Poza tym - jedna wiadomość na dwa tygodnie, to rzeczywiście nie tak dużo.

'Uciekam, więc jestem. A raczej uciekam, więc przy odrobinie szczęścia nadal będę.'

...z umiareM
FreakBoy
Bezgłowy Rycerz
**

Lubię mleko :3 | ID - Jeden-Siedem-Osiem-Trzy

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 22, 2010, 15:03:46 »

A może jak się bierze wejście do miasta, to jeden, jedyny raz pojawia się zamiast miasta, informacja(kimatyczna), o nowym numerze Devotki. I będzie przekierowywało, albo do gazety, albo do miasta...
Bromai .
Brązowy Golem

.535

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 22, 2010, 15:54:09 »

Nie, bo jak ktoś spieszy się do miasta to nie zwróci uwagi.
A np. będzie chciał poczytać ; )

Jam jest rozpierniczony nastolatek.
Voila!

Karsus
Gazeciarz

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 22, 2010, 15:55:13 »

staram się przedstawiać pomysły, których realizacja zajmie Tya jak najmniejszą ilość czasu.

Zostajemy przy wiadomościach.

Agg
Gazeciarz

296

« Odpowiedz #30 : Maj 23, 2010, 21:54:13 »

Znów ja, w celu urozmaicenia Devotki.

Już od Karsusa padł taki pomysł, jednak chciałbym go trochę... podrasować.

Reklamy. Nowy dział w gazecie, w którym każdy by mógł, za małą opłatą, zaoferować czytelnikom swe wyroby tudzież usługi. Każdy mógłby się zaprezentować, a ceny byłyby niższe od ogłoszeń. Lub wyższe, wszystko jedno.

Cel? Ożywienie gazety. Wzbogacenie jej. Większe zainteresowanie. Co Wy na to?

Karsus
Gazeciarz

« Odpowiedz #31 : Maj 23, 2010, 22:35:55 »

Oczywiście popieram. Jeżeli Tay znajdzie czas na stworzenie działu to chwała mu za to, ale ja bym raczej postawił na rozreklamowanie pomysłu i wklejanie reklam w każdym dziele. Nie tak, jak zrobiłem ostatnio, ale w formie osobnych artykułów. Mogę dać takie ogłoszenie. Być może ktoś zrozumie o co chodzi i się zgłosi. Zaproponujcie jednak cenę.

Agg
Gazeciarz

296

« Odpowiedz #32 : Maj 24, 2010, 14:11:45 »

Ja myślę, że cena powinna być półtora raza większa od zwykłych ogłoszeń, a to z powodu długowieczności reklamy. No bo zawsze będzie można do niej wrócić, w archiwum.

Vouivret
Mistrz Gry

« Odpowiedz #33 : Maj 25, 2010, 13:34:31 »

Ogłoszenia w Devotce to dobry pomysł, jednak bardziej pod względem klimatycznym, niżeli "zarobkowym". Gazetę przeczytamy raz, nie do każdego trafia, a takie ogłoszenie bezpośrednio na Devo jest częściej wyświetlane i myślę, że trafia do większej liczby ludzi. Zatem niezbyt mój przedmówca ma rację i ceny powinny być te same. Sama chętnie poczytałabym "ogłoszenie" o zaginięciu jakiegoś przedmiotu czy innego typu oferty, które na celu miałby zaproszenie innych do sesji z nadawcą ogłoszenia. (Tak jak teraz mają Mistrzowie Gry w profilach - swoją drogą - pomysł rewelacyjny.) 

To tak ode mnie.
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.082 sekund z 19 zapytaniami.